GroeneKerkendag

Vindt plaats op 08/10/2016

Op zaterdag 8 oktober vindt in Ede voor de vijfde keer de GroeneKerkendag plaats. Tijdens dit jubileum bieden ze een inspirerende dag vol spraakmakende sprekers en workshops voor iedere kerk die door het geloof gemotiveerd is om te zorgen voor onze naaste en de schepping. En samen willen we vieren dat we de honderdste Groene Kerk mogen verwelkomen. Micha Nederland zal aanwezig zijn met de Micha Cursus en de #Michamok.

 

Sprekers

De volgende sprekers staan op het podium:

  • Adrian de Groot Ruiz staat in de top 100 van invloedrijkste mensen op het gebied van duurzaamheid. Hij is een veelgevraagd spreker in Europa en Amerika.
  • Sjef Staps is projectleider duurzame ontwikkeling voor het Louis Bolk instituut en vertelt over biodiversiteit.
  • Anastasia Kellermann gaat in op het thema duurzaam leiderschap en vertelt hoe je de hele gemeente in beweging kan zetten voor duurzaamheid.

Workshops

Tijdens deze dag presenteren drie totaal verschillende nieuwe Groene Kerken zich. Zij vertellen op welke manier zij Groene Kerk zijn. Tijdens de workshopronde kun je kiezen uit acht verschillende workshops, waaronder de workshop ‘God in de supermarkt’ (over voedsel) en workshops over energiebeheer en rentmeesterschap. Aan het einde van het programma kun je met een hapje en een drankje inspiratie opdoen voor het groener maken van je kerk, op de markt van diverse duurzame producten en initiatieven.

 

 

Meld je aan

Datum: Zaterdag 8 oktober 2016
Plaats: Ontmoetingskerk, Zuilestein 1 in Ede
Tijd: Het programma start om 9. 30 uur met koffie en duurt tot 16.00 uur.
Prijs: 10 euro, inclusief een biologische lunch.