Aan de slag voor gerechtigheid op 15 oktober

Naast Micha Zondag nu ook Micha Zaterdag

 

_C0A0262

Foto: Wilmar Boer

 

Speciaal voor het jubileumjaar organiseert Micha Nederland dit jaar naast de Micha Zondag ook een Micha Zaterdag. Op deze praktijkdag gaan door heel het land mensen aan de slag voor gerechtigheid. 

 

Stil staan bij gerechtigheid gaat hand in hand met in beweging komen. Daarom heeft Micha Nederland in samenwerking met Stichting HiP en Stichting Present de Micha Zaterdag opgezet. Mensen kunnen deze dag aan de slag voor anderen in hun eigen omgeving die een handje hulp hard nodig hebben. Deze mensen hebben bijvoorbeeld een klein sociaal netwerk, een slechte gezondheid of weinig financiële middelen waardoor ze het alleen niet redden. Op deze manier kunnen ‘goed en recht doen’ heel concreet in praktijk gebracht worden. 

 

Stichting HiP en Stichting Present hebben veel ervaring in het koppelen van mensen die iets voor hun medemens willen betekenen. Van heel jong tot al wat ouder, iedereen heeft iets aan een ander te geven. 

Aanmelden voor de Micha Zaterdag op 15 oktober kan via de website van Micha Nederland. Niet alleen groepen of kerken maar ook individuen kunnen zich aanmelden.

Lees meer over de Micha Zaterdag op https://www.michanederland.nl/zondag/zaterdag/

 

De Micha Zaterdag is de praktische tegenhanger van de Micha Zondag op 16 oktober. Op deze dag wordt er landelijk in kerken stilgestaan bij het thema ‘Buigen om recht te doen’. Dit thema is gebaseerd op de tekst in Micha 6 vers 8: ““Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.” Meer informatie is te vinden op www.michazondag.nl.