5 redenen om niet mee te doen aan Micha Zondag


 

 1. Waar is dat voor nodig?

  Er is in jouw kerk al teveel aandacht voor de schepping en het klimaat. Je hoort iedere zondag over klimaatvluchtelingen, uitputting van de schepping en uitsterven van diersoorten. Alles is al gezegd over dit thema, dus een Micha Zondag organiseren is absoluut onnodig.

   

 2. Micha is van vroeger, niet voor nu

  Micha leefde onwijs lang geleden, zo’n 700 jaar voor Christus. Zijn woorden zijn dan toch sterk verouderd? Laat staan dat ze jou wat te zeggen hebben. Laten we ons met actuele dingen bezig houden, daar hebben we veel meer aan.

   

 3. Klimaatproblematiek? Welnee!

  Al die dramatische geluiden in het nieuws zijn toch gewoon opgeklopte onzin? Dat is pas problematiek. Steeds meer mensen zien in dat het populaire taal is van linkse types. Een zekere president heeft zelfs al gezegd dat klimaatverandering een sprookje is, duidelijk toch?

   

 4. Ik word er nu al moe van: Micha Zondag

  Altijd dat activistische gedoe. Laten ze maar eens een makkelijke boodschap horen. Kun je tenminste een beetje rustig je zondag vieren.

   

 5. Ik maak geen verschil

  Je kunt het natuurlijk best proberen om goed en recht te doen, daar is niets mis mee. Maar zolang m’n buurman het niet doet heeft het toch geen zin?

Niet overtuigd?

Mooi! Dan kun je vol overtuiging een Micha Zondag organiseren in je kerk. Dit jaar is het thema ‘De Knop Om’ en daarmee richten we ons op klimaatverandering en ons gedrag. Want thema’s als gerechtigheid, schepping, klimaatverandering en de invloed daarvan op onze medemens zijn belangrijk om te bespreken. Zeker in de kerk! We helpen je graag op weg met het themapakket. Hierin staat een preekschets, liederen en gebeden en materiaal voor kinderen en jeugd. Zo kun je makkelijk een complete dienst organiseren. Heb je vragen of wil je eens doorpraten over dit thema? Je kunt altijd contact met ons opnemen!