Bewust toeleven naar Pasen 

Micha Nederland is een netwerk van diverse christelijk organisaties. Een aantal van hen hebben producten ontwikkeld om bewust toe te leven naar Pasen. Deze producten, met een divers karakter, hebben wij voor jou op een rij gezet. 

 

40 dagentijd: Een nieuw begin

Kerk in Actie

We leven toe naar het feest van een nieuw begin. Jezus’ liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start kunnen maken en Zijn liefde mogen delen met anderen. In deze 40dagentijd zetten we ons in om nieuwe hoop te bieden aan ex-gedetineerden, kindslaven in India, genocideslachtoffers in Rwanda en kerken op Cuba, Pakistan en pioniersplekken in Nederland.
Op de website worden diverse manieren genoemd om stil te staan bij de veertigdagentijd.

Ga naar de site van Kerk in Actie

 

40 dagen vieren

Tear

Een bijzondere viering vormt de basis van deze veertigdagenkalender. Vlak voor Zijn dood nodigde Jezus zijn discipelen uit met de woorden: ‘Ik heb er vurig naar verlangd maaltijd met jullie te houden’. De allerlaatste viering die hij met zijn vrienden had was in de vorm van een maaltijd (op witte donderdag). Jezus gaf deze avond een geheel andere betekenis aan deze gedenkwaardigheid. Hij bood verlossing en eenheid met Hem aan in de vorm van brood en wijn. Het avondmaal staat voor verbinding, vrijheid en een nieuw begin..

Ga naar de site van Tear

 

40 dagen hier & nu

Diaconaal Steunpunt

De veertigdagentijd is voor velen een periode van verstillen, verminderen, verwonderen en vernieuwen. Een periode die je stil zet bij het leven, sterven en de opstanding van Jezus ruim 2000 jaar geleden. Een periode die je uitdaagt om in jouw leven en op jouw plek daar iets mee te doen. Wanneer je je aanmeldt, ontvang je tijdens de veertigdagentijd dagelijks een e-mail of whatsappbericht.

Ga naar het site van het Diaconaal Steunpunt