Micha Zaterdag – 15 oktober 2016

_C0A0262

Foto: Wilmar Boer

 

Speciaal voor het jubileumjaar organiseert Micha Nederland dit jaar naast de Micha Zondag ook een Micha Zaterdag. Op deze speciale praktijkdag gaan door heel het land mensen aan de slag voor gerechtigheid. We organiseren de dag in samenwerking met Stichting Present en Stichting HiP.

 

Hoe werkt het? 

Je kunt je onder aan deze pagina aanmelden. Dat kan als groep, volledige gemeente, projectgroep maar ook gewoon als individu! Stichting Present of Stichting Hip neemt dan contact met jullie op om het verdere verloop af te stemmen. 

 

Stichting PresentLOGO-DIGITAAL-ALGEMEEN

Stichting Present helpt mensen om elkaar te helpen. Via Present zetten groepen vrijwilligers zich in voor plaatsgenoten die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of eenzaamheid. Op deze manier geven we heel concreet invulling aan de oproep van de profeet Micha. Present is actief in 130 gemeenten. Jaarlijks maken meer dan 36.000 vrijwilligers het verschil in het leven van een ander. Zo geven we vorm aan een beweging van steeds meer mensen die naar elkaar omzien zoals het bedoeld is. Doe je mee? 

 

Stichting HiPHIP000_Logo_RGB - PNG

HiP ondersteunt mensen die beschikbaar willen zijn voor hun medemens. We brengen hulpbieders in contact met buurtgenoten die hulp nodig hebben bij alledaagse dingen. Hulp bij praktische klusjes in en om het huis bijvoorbeeld, of door samen een bakje koffie te drinken wanneer iemand eenzaam is. HiP is partner van Micha omdat wij mensen willen helpen om barmhartigheid te tonen en recht te doen. Dit doen we door praktische en sociale hulp aan mensen zonder helper in hun eigen buurt. Zo bieden wij Hulp in Praktijk.

 

Let op: je kunt je niet meer opgeven voor Micha Zaterdag op 15 oktober, maar je kunt wel Micha Zaterdag op een andere zaterdag in het jaar organiseren.

 

Opgave Micha Zaterdag

Geef je op voor de Micha Zaterdag op 15 oktober 2016.
  • Vul een waarde groter dan of gelijk aan 1 in.